INCURSIUNE IN NUMEROLOGIE


Se stie ca zodia fiecaruia dintre noi ne influenteaza evolutia spirituala si materiala. In functie de zodie sau de numarul calculat corespunzator datei de nastere, se pot afla anumite caracteristici care ne ajuta sa ne cunoastem mai bine.

Vom incepe prin a va spune ca fiecare cifra dintre cele noua are o anumita semnificatie, cifra 0 nefiind luata in calcul in sistemul numerologic actual.
Pentru determinarea cifrei cautate se foloseste procedeul numit “adunare fatidica” numit astfel intrucat se procedeaza la adunarea tuturor numerelor pana cand ramane unul singur. In acest mod – prin adunarea fatidica a numerelor datei de nastere se poate afla cifra destinului.

Exemplu: 21.11.1980=>2+1+1+1+1+9+8+0=23=>2+3=5 (cifra cautata). Nu uitati ca 10 => 1+0=1

Cifra 1

Planeta: Soarele
Zodiile: Leu – Capricorn
Element: foc
Caracteristica: conducere
Culoare: portocaliu
Piatra: rubin, diamant

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Kether – este gandirea al carui principiu este nelimitarea, este vointa divina primordiala, pneuma Dumnezeului viu, spiritul din care, prin condensare, se formeaza Hokmah.

Ierarhiile spirituale – Serafimii – Spiritele dragostei universale, ei fac legatura de la un sistem cosmic la altul. Ei sunt cel mai aproape de Trinitate.

Caracterizare. Principiul si sinteza numerelor, reprezinta Creatia, Divinitatea, care contine totul si din care decurge totul, inceputurile si originea, impulsul primar. Este conducatorul, individualistul, inovator prin excelenta. Dinamic, dar in acelasi timp si polemic, ii face o placere deosebita sa-si expuna parerile, sa ajunga la discutii contradictorii, preferand intotdeauna sa aiba ultimul cuvant. Nu cunoaste complexe de inferioritate, considerandu-se daca nu perfect, cel putin superior altuia. Este tipul mental, independent, dinamic si entuziast. Se impotriveste oricarui tip de autoritate din exterior, dar este autoritar cu altii. In cazul in care raspunde la vibratiile medii ale numarului poate fi un blajin, dar daca este starnit, da dovada a fi o bomba cu efect intarziat. In cazul in care este receptiv la vibratiile joase ale numarului, poate fi un dusman de temut, intolerant, arogant, extremist, sau poate sa nu aiba suficienta incredere in fortele proprii.

Cifra 2

Planeta: Luna
Zodiile: Cancer – Balanta
Element: apa
Caracteristica: asociere
Culoare: verde
Piatra: opal, diamant

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Hokmah – este gandirea divina in sanul careia rezida tot ce va urma sa fie. Desemneaza al doilea cor angelic numiti Ophanim care inseamna forme sau roti. Ei sunt Heruvimii prin care Dumnezeu a pus ordine in haos.

Ierarhiile spirituale – Heruvimii – Spiritele armoniei. Contrapartea lor fizica sunt semnele zodiacale. Ei pun de acord intre ele miscarile planetelor.

Caracterizare. Este considerat pe de o parte ca origine a raului, datorita faptului ca inceteaza unitatea si incepe dualitatea, antagonismul, iar pe de alta parte reprezinta desavarsirea unitatii vazuta ca intreg, atragerea contrariilor. Deja aici se manifesta dorinta de colaborare, armonia, tactul, diplomatia. Este plin de amabilitate, de calm. Este numarul femeii, al mamei. Mare atractie spre viata de familie si artele plastice, apreciaza finetea. S-ar mai putea adauga cate ceva din toate semnele mutabile. Vibratiile interioare ale numarului dau un caracter ezitant, timid, nehotarat, influentabil, indoctrinat, tipicar si cu tendinta sigura de a se indoi de capacitatile proprii, credulitate.

Cifra 3

Planeta: Jupiter
Zodiile: Sagetator – Gemeni
Element: aer
Caracteristica: sociabilitate
Culoare: bleu
Piatra: safir, turcoaza

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Binah – lumina primordiala, ce va sa vina, este radacina celorlalte sapte forte ce actioneaza. La nivelul sau, esentele devin distincte. Desemneaza ingerii Aralim, adica mari si tari, Tronurile.

Ierarhiile spirituale – Tronurile – spiritele vointei, au sfera planetara atribuita lui Saturn.

Caracterizare. Caracterizat ca numar perfect, avand un inceput, un mijloc si un sfarsit, este simbolul Trinitatii. Persoanele caracterizate prin acest numar sunt pline de jovialitate, sunt ingenioase, darze, vesnic optimiste si increzatoare, pline de farmec, tandre, sociabile, fara complexe de inferioritate, au o vitalitate contagioasa si uneori sunt vorbarete pana la exasperare. Poseda o imensa sete de cunoastere, sunt harnice si intreprinzatoare, dar tot ele sunt cele care promit mai mult decat pot face. Ca eventuale aspecte negative, pot fi enumerate superficialitatea, prefacatoria si ostentatia.

Cifra 4

Planeta: Marte
Zodiile: Fecioara – Taur
Element: pamant
Caracteristica: realizare
Culoare: rosu
Piatra: jasp, agat

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Hesed (Gedulla) – este maretia, compasiunea in care se releva bunatatea lui Dumnezeu, reprezinta focul primordial din care provine tronul Slavei si intreaga ierarhie a ingerilor. Desemneaza ingerii Hasmalim, sau Domniile.

Ierarhiile spirituale – Dominarile – spiritele intelepciunii, au sfera planetara atribuita lui Jupiter.

Caracterizare. Acest numar este deja o putere a lui 2, deci diviziunea intregului este si mai pregnanta. Zodia Fecioarei ii caracterizeaza aproape perfect pe cei influentati de acest numar. Sunt profunzi, seriosi, responsabili, cu spirit practic, harnici, rationali, perseverenti. Critici si firi inchise, dau dovada de tenacitate, sunt buni observatori, nu le scapa nimic. Ei sunt cei care despica firul in patru, dar nu inseamna ca au intotdeauna dreptate, desi le place sa creada acest lucru. Doresc sa se realizeze in general pe plan material si social, nu au timp sa se gandeasca la himere. Poseda o gandire logica, patrunzatoare si fina, de multe ori dand dovada de duritate si inflexibilitate. In idei sunt conservatori. Este drept ca se enerveaza rar, dar atunci cand nu se mai controleaza pot sa faca lucruri necugetate.

Cifra 5

Planeta: Mercur
Zodiile: Berbec – Gemeni
Element: foc
Caracteristica: mobilitate
Culoare: violet
Piatra: acvamarin, jasp

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Geburah – este polul opus lui Hesed, reprezinta forta, este instrumentul justitiei divine. Se spune ca din acestea doua se naste binele si raul. Desemneaza Fortele.

Ierarhiile spirituale – Virtutile – spiritele miscarii, ale activitatii, isi au sfera pe Marte. Reprezinta activitatea pura.

Caracterizare. Dupa pitagoricieni acest numar simbolizeaza perfectiunea umana si casatoria. Persoanele caracterizate de acest numar au o inteligenta dinamica, reflectata prin setea de cunoastere caracteristica. Sunt vioaie, nelinistite, le plac schimbarile, calatoriile, tranzactiile de orice fel. Aici se regasesc cei deschisi, spontani, aventurieri, progresisti, dar pot fi si irascibili.

Cifra 6

Planeta: Venus
Zodiile: Balanta – Taur
Element: apa
Caracteristica: armonie
Culoare: galben
Piatra: smarald, opal

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Tipheret – prezideaza ordinea etica si este o sinteza intre Hesed si Geburah. Desemneaza ingerii Malachim, corul angelic al Virtutilor. Prin ei s-a creat regnul mineral.

Ierarhiile spirituale – Puterile – Spirite ale formei, sunt patrunse de o energie care tinde sa apara ca forma in lumea manifestata.

Caracterizare. Primul numar cu caracter par-impar, este simbol al echilibrului, armoniei, omeniei. Cei caracterizati prin acest numar dau dovada de noblete si sensibilitate, sunt generosi, romantici, senini, daruiesc dragoste. Au o mare emotivitate, un temperament placut, sunt idealisti, caritabili. Foarte conservatori si traditionalisti in idei si opinii, oscilanti. Latura negativa a acestei vibratii aduce lipsa idealurilor, trandavie si complacerea intr-o stare de repaus daunator, se cufunda in propriul ocean de vise si mai ales in probleme uneori ireale, create de ei insisi.

Cifra 7

Planeta: Neptun
Zodiile: Pesti – Fecioara
Element: aer
Caracteristica: interiorizare
Culoare: galben auriu
Piatra: ametist, crisolit

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Netsah – indurarea si victoria. Desemneaza al saptelea ordin de ingeri, Principatele sau Arheii. Prin ei s-a creat regnul vegetal.

Ierarhiile spirituale – Arheii sau Principii – sunt spiritele personalitatii si, totodata, spiritele timpului, ei guvernand epocile de evolutie ale omenirii. Sfera lor planetara este cea atribuita lui Venus.

Caracterizare. Numar spiritual, reprezentand uniunea omului cu Divinitatea, este marele numar biblic. Am putea considera ca fiind caracterizat doar de un singur element, aerul, dar in realitate aduna in el influenta tuturor celor patru elemente si in acest fel este deosebit de echilibrat. Entitatea caracterizata prin acest numar are un spirit de observatie accentuat, da dovada de curiozitate, cumpatare, independenta. Sunt introvertiti, sensibili, visatori, emotivi, puterile lor psihice sunt accentuate. Altminteri sunt rezervati, enigmatici, tind excesiv spre perfectiune, au un spirit ales, nu accepta jumatati de masura.

Cifra 8

Planeta: Saturn
Zodiile: Capricorn – Scorpion
Element: pamant
Caracteristica: materialism
Culoare: indigo
Piatra: onix, topaz

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Hod – slava, marirea si gloria. Desemneaza al optulea ordin de ingeri Bene Elohim, corul Arhanghelilor, si prin ei s-a creat regnul animal.

Ierarhiile spirituale – Arhanghelii – se exprima in sfera planetara atribuita lui Mercur. Ei sunt spiritele focului, nu influenteaza direct pe oameni, ci numai prin intermediul ingerilor, dar sunt inspiratori ai marilor comunitati.

Caracterizare. Simbolizeaza fortele materiale, este numarul reactiei si al justitiei echilibrante. Caracterizat de Saturn, cel responsabil cu probele, este vibratia cea mai puternica incat cu greu te poti sustrage ei. Orice aparitie a acestui numar intr-o analiza numerologica, bulverseaza aproape toate pronosticurile. O persoana caracterizata de acest numar este capabila, ambitioasa, practica si eficienta, realista si concreta. Nutreste dorinta de a ajunge in varfurile ierarhiei sociale, de a conduce si a organiza. Pot sa dea dovada de incapatanare, mandrie exagerata, impulsivitate si autoritate dusa pana la dictatorialism.

Cifra 9

Planeta: Uranus
Zodiile: Varsator – Berbec
Element: foc
Caracteristica: altruism
Culoare: alb-violet
Piatra: alexandrid, ametist

Corespondente esoterice. Arborele sefirotic – Yesod – temelia, fundamentul. Al noualea cor de ingeri prin care Dumnezeu trimite Ingerii pazitori.

Ierarhiile spirituale – Ingerii – sunt regnul imediat superior noua ierarhic, sunt delimitati de sfera corespunzatoare Lunii. Ei nu se pot incarna ca oameni, dar influenteaza oamenii prin corpul eteric al acestora, corpul eteric reprezentand pentru ingeri corpul cel mai grosier, asa cum pentru noi corpul cel mai grosier este corpul fizic.

Caracterizare. Despre acesta am putea spune ca este un numar 7 extrovertit, deci este tot un numar spiritual, dar cu o energie debordanta. Reprezentantii sai sunt altruisti, nobili, activi, entuziasti. Persoane deosebit de senzitive, clarvazatoare, intuitive, au o vitalitate accentuata, o inteligenta clara. Sunt tipul de oameni ce aduc noul, sunt progresisti, extravaganti, nonconformisti, revolutionari, caracterizati prin mare sete de cunoastere. Poate multi dintre zapacitii care au facut inventii revolutionare sau curajosii care au schimbat istoria, au avut afinitate cu acest numar. Altruismul lor poate sa mearga pana la uitarea de sine. Acestea sunt caracteristice entitatilor care vor pune bazele epocii in care intram curand.

0 Response to "INCURSIUNE IN NUMEROLOGIE"

Trimiteți un comentariu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme