Ritualul de initiere in Franc-Masonerie



Barbatul care doreste sa devina franc-mason trebuie sa ceara unei persoane din ordinul respectiv sa-l propuna.Masonul in cauza se adreseaza Venerabilului lojii si cererea este luata in discutie la prima reuniune.Daca nu sunt voturi ostile,Venerabilul desemneaza trei Frati care trebuie sa faca,fiecare separat,o ancheta asupra vietii,ocupatilor,moralitatii,ideilor,instructiei si activitatii sociale a neofitului.Fiecare Frate isi prezinta raportul si concluziile sale.La urmatoarea reuniune,Venerabilul citeste rezultatele anchetelor si pune la vot cererea profanului.Daca loja accepta,neinitiatul este convocat; Fratele care l-a propus trebuie sa-l aduca la ora convenita.Este condus intr-un colt retras (cabinetul de reflectie),tapisat in negru si decorat cu doua tibii incrucisate sub un cap de mort.Marele expert ii explica de ce trebuie sa mediteze asupra unei devize care-l va ajuta sa inceapa o noua viata. I se pun intrebari despre el,familia sa si umanitate in general,la care trebuie sa raspunda.Trebuie,de asemenea,sa-si redacteze un testament pur filosofic.Pentru a raspunde la intrebari,care nu sunt deloc simple si pentru a-si redacta testamentul,viitorul ucenic trebuie sa reflecteze profund.Pe unul din zidurile cabinetului de reflectie este inscrisa formula alchimista "V.I.T.R.I.O.L", care semnifica: " Visita Interiora Terra,Rectificando Invenies Occultum Lapidem" (Vizitand interiorul pamantului si rectificand,vei gasi piatra oculta,filosofala).

Alte simboluri decoreaza cabinetul de reflectie:o coasa (simbolul mortii),o clepsidra (scurgerea timpului),un cocos (simbolul fortei care se trezeste).Craniul uman aminteste ca viata noastra pe pamant este efemera.Dupa ce si-a completat testamentul,viitorul mason iese din cabinetul de reflectie.Inainte de a patrunde in Templu i se pune in piciorul stang un papuc (semn al respectului),are pieptul descoperit in zona inimii (simbol al sinceritatii),bratul lui drept este descoperit (simbol al fortei).Ise pune o banderola pe ochi (semn ca se afla sub influenta tenebrelor) si o sfoara pe umar (simbol al supunerii).Inainte de intrarea in templu,candidatul depune in pastrare temporara toate obiectele metalice,precum si cartea sa de identitate,ceea ce semnifica faptul ca va renaste spiritual pentru o viata noua in cadrul Lojii.


INITIEREA

Fiecarui grad masonic ii corespunde o instructie specifica,cocretizata,intre altele,intr-o serie de intrebari si raspunsuri.Intrebarile sunt puse in asa fel incat sa stimuleze reflectia,iar raspunsurile trebuie date textual ca in urmatorul ghid:

Care este legatura care ne uneste?

Franc-Masoneria

Ce este Franc-Masoneria?

Este o alianta universala a oamenilor luminati , uniti pentru a munci in comun la perfectionarea intelectuala si morala a umanitatii.

Francmasoneria este o religie?

Nu este o religie in sensul ingust al cuvantului. Dar, mai bine decat orice institutie , ea uneste oamenii intre ei. Din acest punct de vedere este o religie in sensul cel mai larg si mai elevat al cuvantului.

Ce este un mason?

Este un om nascut liber si avand moravuri bune , prieten in mod egal al bogatului si al saraculuiv , daca acestia sunt virtuosi.

Ce inseamna "nascut liber"?

Omul nascut liber este cel care vrea sa renasca la o noua viata pe care i-o confera initierea.

Pentru ce spuneti dumneavoastra ca un Mason este in mod egal un prieten al bogatului si al saracului daca acestia sunt virtuosi?

Pentru a indica faptul ca valoarea individuala trebuie sa fie apreciata in functie de calitatile morale. Stima adresata cuivanu trebuie sa se masoare decat dupa constata si enrgia pe care respectivul le aduce pentru respectarea binelui.

Care sunt indatoririle unui Mason?

Sa evite viciul si sa practice virtutea.

Cum trebuie sa practice virtutea un Mason?

Preferand tuturor lucrurilor dreptatea si adevarul.

Ce este salariul pentru un Mason?

Recompensa muncii sale , masura rezultatului pe care acesta il aduce.

Prin ce se exprima "salariul" unui Mason?

Prin perfectionarea graduala atinsa de acesta.

Ce este o Loja masonica?

Este locul secret care serveste drept adapost masonilor pentru asi apara lucrarile lor.

Pe ce se bazeaza Loja dvs. ?

Pe trei mari piloni numiti Intelepciune , Forta si Frumusete.Intelepciunea inventeaza , Forta executa si Frumusetea impodobeste.

De ce vreti sa fiti primit ca Mason?

Pentru ca sunt invaluit de tenebre si doresc lumina.

Explicati acest raspuns.

Societatea in mijlocul careia traim nu este decat pe jumatate civilizata.Adevarurile esentiale sunt inca ascunse in umbra , prejudecatile si ignoranta domnesc , forta primeaza dreptului.Cele mai multe adevaruri si lumini e intalnesc in Templele masonice consacrate muncii si studiului prin intermediul unor oameni incercati si alesi.

In ce constau "secretele" Ordinului dvs. ?

In cunoasterea adevarurilor abstracte traduse intr-un simbolism masonic.

Ce ati invatat intrand in Loja?

Ca nu este suficient pentru un om sa fie in prezenta Adevarului pentru a-l cunoaste.Lumina nu strafulgera spiritul uman atunci cand cineva se opune cunoasterii.Inca ne orbesc atatea iluzii si prejudecati , obscuritatea domneste si noi ramnem insensibilila splendoarea adevarului.

Ce intelegeti prin lumina?

Soarele , Luna si Maestrul Lojii.

Ce raport ssimbolic exista intre aceste astre si maestrul Lojii?

Soarele reprezinta ratiunea care lumineaza inteligentele , Luna - imaginatia care vizeaza ideile si Maestrul Lojii simbolizeaza principiul constient iluminat de cele doua astre simbolice.

De unde vine Maestrul Lojii?

Din Orient.

Ce semnifica Occidentul in raport cu Orientul?

Orientul marcheaz directia de unde vine Lumina , iar Occindetul regiunea spre care se indreapta.Occidentul inseamna ca urmare , lumea vizibila , tot ceea ce este concret; Orientul , din contra , reprezinta lumea inteligibila , care nu se releva decat spiritului , in alti termeni , tot ceea ce este abstract.

De unde vin Ucenicii?

Din zonele nordice mai putin luminate.Ei nu primesc decat o instructie elementara in Masonerie.

La ce ora incep si termina Masonii lucrarile lor?

Alegoric , lucrarile se deschid la pranz si se sfarsesc la miezul noptii.

Ce semnifica aceste momente?

Faptil ca omul atinge jumatatea carierei sale la mijlocul vietii si apoi , pana la sfarsitul vietii trebuie sa depuna efortul propriu pentru fericirea comuna.

Care este ora cea mai potrivita pentru o actiune?

Acriunea nu este utila decat daca vine la momentul potrivit;Cuceririle prgresului nu se indeplinesc decat la anumite ore.Aratandu-te nerabdator risti sa distrugi ceea ce este pe cale de pregatire.Trebuie sa stii sa astepti momentul psihologic: a actiona prea devreme sau prea tarziu antreneaza un egal insucces.

Ce varsta aveti?

Trei ani.

Ce semnifica acest raspuns?

Varsta masonica a unui Frate echivaleaza cu gradul sau.Ucenicul mason are trei ani pentru ca el trebuie sa fie initiat in misterele primelor trei numere.

Care sunt aceste mistere?

Consecintele logice duse din preprietatile intrinseci ale numerelor.Ratiunea se bazeaza pe aceste notiuni abstracte pentru ca ea incearca sa rezolve problema existentei lucrurilor.

Ce ati invatat din studiul numarului UNU?

Ca totul este unic , existent ca intreg.

Dar al numarului DOI?

Inteligenta umana desemneaza artificial limitele fiecarui UN.Unitatea intregului este astfel inchisa intre doua extreme care nu sunt pure abstractii.

Ce rezulta de aici?

Ca Fiinta , Realitatea cu adevarul au drept simbol numarul TREI.

De ce?

Pentru ca fiinta sau ceea ce este , ne apare ca al treilea termen pentru care extremele opuse se conciliaza.

Pentru ce trudeste un Ucenic?

Sa finiseze o piatra bruta si sa-i dea o forma adecvata destinatiei sale.

Ce este aceea "piatra bruta" ?

Este produsul grosier al naturii pe care meseria il lustruieste si il transforma.

Care sunt uneltele Ucenicului?

Dalta si ciocanul de lemn.

Ce semnifica acestea?

Dalta reprezinta gandirea elaborata , hotararea luata , iar ciocanul - vointa care o pune in miscare.

Ce semnifica treapta uceniciei?

Zelul pe care trebuie sa il aratam mergand spre cel care ne lumineaza.

Aveti vreo ambitie?

Una singura : sa aspir la onoarea de a fi primit in randul Calfelor.


31 Response to "Ritualul de initiere in Franc-Masonerie"

  1. Anonim says:

    mda mura-n-gura, acu o sa invat astea si probabil osa ajung mason :|

    Anonim says:

    copile tu trbuie sa te mai nasti odata ,tu cel ce ai scris ceea ce ai scris ,putin mai sus (anonimus 1)

    Anonim says:

    Buna seara,
    Nu stiu ce pot spune ca sa nu vorbesc prosti,..!
    Fascinant !
    O viata intreaga am incercat sa aflu cat mai mule despre masonerie . Am fost si sunt impresionat de scopul si modul in care aceasta fratie pune in aplicare ceea ce isi propune asta spre binele semenilor . Trebuie sa recunosc ca mi-am format o parere gresita despre masonerie, asta datorita perioadei in care m-am nascut am fost educat si trait . Recunosc, datorita lipsei de informatii si a dezinformarii determinate, percepeam pana de curand faptul ca masoneria este o organizatie secreta, oculta si cu scop malefic .
    Imi cer scuze !
    D-zeu sa va lumineze .

    Anonim says:

    Cum sa zici D-zeu sa va lumineze cand crezi in masonerie LUMEA TREZIREA asta nu este ceea ce pare... sunt niste Falsi ,lumea este minta toti sunteti mintiti , mai interesativa mai iesiti in lume si aflati,de ce credeti ca masonilor li se zice iluminati pentru ca este inversul LUMiNATILOR ceea ce inseamna D-zeu de ce credeti ca simbolul lui D-zeu este oaia iar a masonilor capra deoarece ei sunt cu totul impotriva a acestor lucruri, sunt niste minciuni imi este rusine dar D-zeu va pune piciorul in prag oricat ati dori voi MASONI sa se ajunga la un guvern mondial,ganditiva fara D-zeu un ac nu se misca in lumea asta, dorinta voastra de a conducea lumea sub mana lui satana va fi imposibila,pacat ca lumea este prostita in societate vad lume cand trece pe langa o biserica le este rusine sa faca o cruce, este usor sa ai bani si sa fi ateu in viata cand ai detoate dar pe patul de moarte o sa regretati cu varf si indesat nenorocitilor satana nu va reusi nici odata sa conduca aceasta lume, este impotriva firi lui D-zeu,acesta a creat lumea acesta o poate DEZBINA oricat siar DORI Diavolul sa puna mana pe acest PAMANT NU VA reusi nici odata, de ce Diavolul nu are curaj sa i se opuna lui D-zeu daca chiar credeti atat de mult in el de ce nu se atinge de cele 10 Porunci?, daca chiar credeti ca este atot puternicu el putea sa faca ce vrea, IN FATA LUI DUMNEZEU diavolul nu are ce sa faca .TREZIREA LUME CA O SA REGRETATI O SA SE AJUNGE LA UN GUVERN MONDIAL O SA FITI SARACITI O SA MURITI DE FOAME O SA CAUTATI CALEA LUI D-ZEU DIN NOU DAR ODATA CE O PIERZI E GREU SA O RECASTIGI. SA NU VA FIE FRICA Sa SPUNETI ADEVARU DACA VI SE INTAMPLA CEVA VA PIERDETI VIATA PAMANTEASCA ASTA E DAR IN LUMEA DE DINCOLO TOT AcEASTA LUPTA ESTE SI DE ACOLO PUTETI AJUTA MAI MULT LUMEA . NU VA FIE FRICA D-zeu NU NEA CREAT SA NE FIE FRICA DE DIAVOL ODATA CE AI MINTEA LUMINATA SI ESTI DE PARTEA lui D-zeu SI CREZI CU ADEVARAT IN EL NIMENI SI NIMIC NU TE POATE ATINGE. SPER DIN TOT SUFLETU CA SAL PRIMTI PE ISUS IN INMILE VOASTRE EL ESTE ACOLO VOI TREBE SA II DESCHIDETI POARTA DAR SA NU FIE PREA TARZIU !!!!! FARA FRICA TREBUIE SA LUAM MASURI DIAVOLUL NU VA REUSI SA FACA NIMIC AsA CA RUGATIVA LA DUMNEZEU PENTRU LUMINA PENTRU FERICIRE PENTRU PACE. SPER DIN TOT SUFLETU cA CE AM SCRIS SA VA FACA SA VA MAI GANDITI ODATA LA ACEASTA MASONERIE JOSNICA!

    Anonim says:

    Tot nu te-ai luminat domnule de mai sus, de ce oare? Dogma ,dogma cine te-a facut,si cine te accepta fara sa cerceteze.

    Anonim says:

    As avea si eu cateva intrebari la care inca nu am gasit raspunsul, asa ca le voi publica aici. Multumesc anticipat pt. raspunsuri :)

    *Am auzit despre o loja dedicata exclusiv femeilor. Ce este cu aceasta loja?
    *Daca esti mason mai poti avea o viata normala?(familie, prieteni, iesiri in oras, vacante, slujba etc..). Daca acord timp italnirilor cu fratii(respectiv surorile) cum mai am timp sa muncesc si sa acord timp familiei?
    *Exista vreun pericol pentru cei integrati in aceasta organizatie?
    *Trebuie sa te supui mai marilor tai, din cate am auzit. Cat de grea este aceasta supunere?
    *In ce consta ritualul de initiere in masonerie(pt. femei) ?

    Anonim says:

    Buna ziua,
    Este pacat ca inca nu reusim sa descotorosim de acest tip de discutii denumite mai clar "barfe". Inainte de a face afirmatii este mult mai bine sa ne documentam cu adevarat ca sa putem expune ceva real.

    Anonim says:

    masonii nu sunt oamenii lui satana.sunt numiti iluminati deoarece detin intelepciunea...iar de la inteligenta nativa la intelepciune e cale lunga ...

    Anonim says:

    site-ul www.mlnar.ro apartine marii loji nationale romane sau e doar o inselaciune?

    Anonim says:

    Nu recomand acel website. Pentru mai multe detalii legate de masoneria regulara va rog sa vizionati urmatoarele site-uri:
    http://masonerie.com/
    http://stiri-masonice.ro/
    http://supremul-consiliu.ro/
    http://www.rlathenaeum.com/

    Vizionare placuta !

    Anonim says:

    De ce mi-ati sters comentariul?Deranjeaza?

    Anonim says:

    Dumnezeu nu inseamna masonerie,nici o creatura cu coarne sau obiecte care inspira duritate sau chiar posibilitatea de accidentare,de ce nu obiecte cu care poti comite crime (vezi Cain si Abel).Dumnezeu nu ne-a creat folosind echer,compas,dalta,ciocanul etc.Rusine diavolilor supremi!De ce sa nu analizam termenul raportandu-ne si la lb.romana...Sa aiba vreo legatura cu "masinarie"?Manipularea este arma voastra,dar cu care veti fi pedepsiti in propria voastra casa:IADUL!Asa ca pregatiti-va bagajele pentru ca Dumnezeu este mai puternic decat voi si decat "gradele voastre de inferioritate"!Dumnezeu ne iubeste si nu ne va lasa prada diavolului!

    Anonim says:

    Care mana a corpului trebuie dezvelita,cineva mi-a spus ca mana stanga ,acum citesc la dvs despre cea stanga.
    Teoretic daca trebuie sa fii descoperit de bluza camasa sau ma rog,de haina respexctiva,in dreptul inimii,ce rost are sa de develesti su la mana dreapta,de ce nu la cea stanga,cea din dreptul inimii?
    Va intreb asts deoarece am facut greseala vietii mele tatuandu-ma si inncazul in care m-as initia,nu as vrea sa se vada acele porcarii de tatuaje.
    As mai avea o intrebare la dvs,trebuie sa te dezbraci in totalite de camasa sau poti dupa doar mana stanga la spate la la dreapta sa raman imbracat?ini pot acoperii tatuajele cu un eventual pansament/plasture?
    Multumesc

    Anonim says:

    Cum ramine cu Jabullon?

    Sper sa citeasca mai multi barbati acest articol si sa le lumineze mintea,ar fi viitorul mult mai frumos si sigur.

    Anonim says:

    as dori sa aflu,sa studiez,sa traiesc in desteptaciune,nu vreau sa traiesc prin iluzii

    Anonim says:

    cum as putea sa intru,sa fiu un luuminat

    Anonim says:

    Initierea in masonerie se face pe intuneric si nu in lumina. Punct. Initierile in lumina sunt facute in Reiki, Aikido, radiestezie, Reiki Karuna, Reiki Sambala, si nu in ultimul rand hirotonisirea preotilor se face tot in lumina. S-o lasam mai usor cu iluminatii intunericului din masonerie.

    Unknown says:

    Hmm imi dau seama ce rost au aceste versuri , Sunt foarte interesat de acest drum . As vrea sa pot si stiu ca pot sa ajung in acel punct in care sa zic ,, DA am ajuns unde trebuie ! ''

    Unknown says:

    Am o intrebare , cine este seful meu ? am vreun sef ? hm.. daca am il voi respecta dar , intotdeauna voi incerca sa fiu m-ai bun ca el .

    Anonim says:

    SATANISTI

    Anonim says:

    SATANISTI

    Anonim says:

    interesanta ideia de apartenenţă la o societate ce a clădit lumea,inteligenţa şi moralitatea.
    această coeziune născuta din dorinţa apăruta în urma evoluţiei intelectuale a generat un puternic spirit evolutiv ce depăşeşte sfera gândiri celui neiniţiat...
    Îmi doresc să aparţin într-u totul acestei sferă a inteligenţei umane...

    Unknown says:

    Si mulți antihriștii se vor scula. Iar pământul se va îngerii de atâtea păcate si ritualuri păgâne Atunci totul se va curata va fi totul ca la început. Nu cauta cea ce nu înțelegi Nimeni nu știe Adevarul. Când mori mai STI ceva ?? Ei ceva cu tine ??? E important ce lași. O familie continuitatea ta pe pământ Atât. Nimeni nu este învățat toții învățam din experiențe plăcute si mai putin neplăcute Niciodată nu va fi pace pe pământ Toții credem in orice mai nou Ca sa putem continua ce avem in gând si suflet. Bucurați-vă de viața atât. Si aveți grija de sănătate Nu trebui sa ai vreo școala sau vreo diploma sau un statut ca sa fi înțelept Cu asta te naști frumos ar fi sa fim mai buni cu noi si alți Sper sa va găsiți scopul si liniștea nu mai postați fel ai fel de articole va înnebuni lumea mai rău suntem o țara devEretici

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    Buna seara , daca mai este de actualitate dorinta astept un mail la goofy77ro200@yahoo.com

    un mail la goofy77ro200@yahoo.com daca mai este de actualitate dorinta

    Anonim says:

    Va salut!

    Intrebare: de ce nu recomandati site-ul mlnar.ro?
    Inselaciune, dezinformare, sau loji neregulare?

    Multumesc!

    Anca says:

    Trezire spirituala#Francmasonerie#Illuminati# Noua Ordine Mondiala... Antihristul care o Sa vina asta daca nu e deja printre noi... Si era Sa uit Vaticanul care e in spatele la toate astea...

    Anonim says:

    E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    Anonim says:

    Înainte,când erai prost știau doar apropiații,decând cu online-ul,știe toată lumea.
    Dacă tăceai,filozof rămâneai!

Trimiteți un comentariu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme