Pitagora : Legile Morale si Politice


Duhul Naturii da fiecaruia dintre noi, la nastere, un rost pe Paman.
Unuia ii spune:
Tu sa fii omul care stie multe.
Altuia:
Tu sa fii cel care are darul vorbirii frumoase.
Cand fu randul lui Pitagora, o voce striga astfel:
Tu sa fii omul care spune adevarul si povatuieste cuintelepciune.

...Nu lasa cultul Zeilor sa fie la fel de puternic precum cultul pentru lege; poporul nu poate asculta in acelas timp doi stapani.
Scrie-ti legile cu varful compasului.
Poporule !Cantareste-ti legile!Numara-ti magistratii
Daca ai un prieten nu te mai duce la Roma ca sa ceri zeilor sfaturi intelepte.
Copitele manjilor se intaresc daca acestia merg pe un drum pietruit.Parinte, pune in calea copiilor tai piedici neateptate,
dar lesne de trecut, pentru a le modela caracterul!
Parintelui!Batandu-le, nu fai fructele sa se coaca.
Preafericitului ce are o nevasta iubitoare si o cupa de alabastru-Sa nu te atingi de aceste lucruri giganse decat cu o nesfarsita delicatete:
ai grija sa le indepartezi de orice ar putea sa le faca sa cada.
Aseaza-te la banchetul vietii fara sa te sprijini de el
Nu turna pelin in pocalul celu absent.
Daca in ajunul zilei in care te-ai hotarat sa dobori un copac, niste albine ar veni sa-si depuna
in el fagurii, arunca securea.
Sa nu ai alt Zeu in afara de propria constiinta.
Regii se apara unii pe altii.Natiuni republicane, uniti-va!
Legiuitorule, ia aminte de la atleti: invata sa te folosesti de contragreutate.
Magistrati ai poporului!Nu urmati pilda pescarilor de pe Nil care arunca cu noroi in ochi crocodilului ca sa-l poata stapani.
Urmand pilda locuitorilor din Creta, la fiecare 9 ani, legile sa fie citite si indreptate de un intelept.
Arunca seminte de chimen porumbeilor si da vesti poporului: te vor urma peste tot.
Daca sunteti intrebati:''Ce este filozofia?, saa spuneti:''Este patima adevarului, cea care da cuvantului inteleptului puterea lireilui Orfeu.Filozofull ar putea imblanzii ursii din Daunia.
Sa crezi doar pe jumatate pe cei ce vin sa parasca fapte rele.
Sa nu te increzi in nimic; insa pastreaza pururra speranta.
Nu-ti ascuti coasa pe piatra de hotar a campului vecinului tau.
Iarta-ti fiul daca isi marturiseste grseala sau daca si-o ascunde; nu insa daca si-o neaga.
Doar tu sa stii cusururile nevestei tale.
Daca intalnesti doua sau mai multe femei certandu-se , continua-ti drumul
Fii cetatean al lumii intregi pana cand vei intalni un popor intelept si cu llegi drepte.

TREPTELE SUFERINTEI SI GASIREA FERICIRII


1. Stupoarea: Trecerea brusca de la o stare de maxima fericire la cea mai cumplita si profunda nefericire. Aceasta rasturnare tragica de situatie este cunoscuta de greci datorita lui Aristotel ca fiind katastrophe. Exemplul cel mai graitor este al lui Iov, din Vechiul Testament, care intr-o singura zi ajunge de la cel mai bogat, drept si respectat, intr-o stare de degradare teribila. Isi pierde intreaga familie, averile si sanatatea.
2. Angoasa: Suferinta este traita in spasme si nelinisti.
3. Constanta: Disperarea, deznadejdea si depresia par ca nu mai au ragaz, nu exista speranta si nici liman. Nici macar moartea nu se grabeste...
4. Amintirea: In aceasta stare perplexa de suferinta generalizata se proiecteaza fericirea trecuta, imaginea prosperitatii si a demnitatii pierdute.
5. Condamnarea: Oprobriul public, plecarea prietenilor, solitudinea impusa. Dupa caderea sociala, dupa pierderea tuturor valorilor, individul ramane exasperat, plictisit si nemangaiat.
6. Revolta: Lupta cu destinul, invinovatirea Providentei, negasirea niciunui sens pentru suferinta. Si aici exemplul lui Iov ramane ca un reper: un om care se chinuie, cazut in cenusa si noroi, cuprins de lepra, cu fata plina de lacrimi.

Ei bine, pe aceasta scara care coboara in abisurile intunecate ale sufletului se afla, fara macar sa stie, cei care trebuie sa invete marea lectie oferita personal de catre Marele Nostru Creator, si anume aceea ca Spiritul invinge materia, Iubirea risipeste nefericirea, iar non-atasamentul fata de valorile trecatoare iti garanteaza linistea si fericirea! Cand nu ai nimic de pierdut, de ce sa te temi? Aici este taina Mantuitorului care spune: „Regatul meu nu este din lumea aceasta...”

Scris de CIRLEA TEODORA

SPIRITISM


Spiritismul este o doctrina filosofica crestina aparuta in Franta la mijlocul sec. al XIX-lea. O parte a intelectualitatii din Europa si Statele Unite a imbratisat spiritismul ca explicatie logica a realitatii, incluzand teme legate de transcendenta, ca Dumnezeu si viata de apoi. Au fost infiintate mii de scoetati spiritiste in ambele continente, iar ideile spiritiste au fost raspandite in asa masura incat in unele tari au aparut voci care sustineau includerea spiritismului in programa scoalara.

Cu toate acestea, o data cu ascensiunea regimurilor totalitare in prima jumatate a secolului al XX-lea, in Europa a avut loc o puternica opresiune a spiritismului, ca si a altor miscari filosofice si politice. In America de Sud totusi, activitatea catorva propovaduitori a reusit sa se constituie intr-o fundatie solida, desi spiritismul a devenit aici mai mult o doctrina religioasa si mistica. Aceasta transformare a fost mai puternica in Brazilia, unde mai mult de 4 milioane de oameni se declara "spiritisti" (conform ultimului recensamant al Instituto Brasileiro de Geografia e Estatistica), ceea ce face din Brazilia cea mai mare tara spiritista din lume.

Spirite


Dupa separarea sa de corp, sufletul se reincarneaza cateodata imediat, dar cel mai adesea la intervale mai mult sau mai putin lungi. In lumile superioare reincarnarea este aproape intotdeauna imediata, materia corporala fiind aici mai putin grosiera. Spiritul incarnat in ea se bucura de aproape toate facultatile sale; starea sa normala este cea a somnabulilor lucizi.
Spiritele exercita o influenta asupra evenimentelor vietii de vreme ce ele ne sfatuiesc. Aceasta influenta se exercita si altfel decat prin gandurile care le sugereaza, adica ele au o actiune directa asupra savarsirii lucrurilor dar niciodata nu actioneaza in afara legilor naturale Noi ne inchipuim pe nedrept ca actiunea spiritelor trebuie sa se manifeste prin fenomene extraordinare; am dori ca ele sa ne vina in ajutor prin miracole si ni le reprezentam intotdeauna inarmate cu o bagheta magica. Dar nu este deloc asa - de aceea interventia lor ne pare oculta si ceea ce realizeaza cu concursul lor ne pare foarte natural.


Spiritele au o actiune asupra materiei, dar numai pentru indeplinirea legilor naturii si nicidecum pentru a se abate de la ele facand sa se iveasca tocmai la timp un eveniment neasteptat si contrar acestor legi.

Spiritele care provoaca necazuri pot actiona ca urmare a unei animozitati personale dar pot ataca si pe primul venit, fara un motiv determinat. Cateodata ele sunt dusmanii pe care i-am facut in timpul acestei vieti sau intr-o alta, si care ne urmeaza; alta data, nu exista motive. Cateodata reaua vointa a fiintelor care ne-au facut rau pe pamant nu se stinge odata cu viata lor corporala. Adesea, ele isi recunosc nedreptatea si raul pe care l-au facut; dar tot adesea, ele ne urmeaza cu animozitatea lor.

Cand obstacolele par sa se opuna in mod inexplicabil planurilor noastre este datorita influentei unui spirit dar, cel mai adesea, noua insine care nu ne pricepem. Pozitia si caracterul influenteaza mult. Daca ne incapatanam pe un drum care nu este al nostru, spiritele nu au niciun amestec, noi suntem propriul nostru geniu rau.

Suflet


Sufletul este un spirit incarnat. El inainte de a se uni cu trupul era spirit. De aici se poate trage concluzia ca sufletele si spiritele sunt identice - sufletele sunt spirite. Inainte de a se uni cu trupul, sufletul este una din entitatile inteligente care populeaza lumea invizibila si care imbraca temporar un invelis carnal pentru a se purifica si lumina. In afara de suflet si corp, in om, mai exista si liantul ce uneste sufletul cu trupul. Natura acestui liant este semi-materiala, adica intermediara intre spirit si corp. Liantul este necesar pentru ca ele sa poata comunica unul cu celalalt. Prin acest liant, spiritul insufleteste materia, si reciproc.
Sufletul nu este deloc inchis in corp precum pasarea intr-o colivie. El radiaza si se manifesta in afara, asemenea luminii ce traverseaza un glob de sticla sau ca sunetul imprejurul unui centru sonor; asa incat se poate spune ca este exterior, dar nu face parte din invelisul corpului.

Planul Astral


Planul astral este adesea numit cea de a 4-a dimensiune, nu a fost creat din
cele 4 elemente ci este manifestarea principiului akasic la un nivel mai grosier.
Cum am mentionat anterior akasa in cea mai subtil forma a sa este eterul prin
care se propaga undele electrice, magnetice ca si alte vibratii. Astfel aceasta
sfera vibrationala este originea luminii, sunetului, culorilor, ritmului si vietii in
toate lucrurile create. Cum akasa este originea tuturor lucrurilor existente, tot ce
a fost si va fi creat in viitor, este reflectat in ea. Prin urmare planul astral este o
emanatie eterna, nu are inceput si sfarsit, nefiind marginita de spatiu sau timp.


Adeptul care ajunge aici poate gasi tot ce doreste nu conteaza daca respectivul
lucru apartine trecutului, prezentului sau viitorului. Singura limita a perceptiei
sale fiind perfectiunea sa.

Ocultistii si spiritualistii ca si majoritatra religiilor au numit planul astral
lumea cealalta, dar adeptul stie ca nu exista aici si acolo astfel el nu se teme de
moarte, acest concept fiindu-i strain. Prin dezintegrarea elementelor sau o rupere
brusca a legaturilor dintre ele, matricea astrala se pierde si corpul astral este
eliberat producandu-se fenomenul numit generic moarte, care de fapt nu-i
altceva decat trecerea de la lumea fizica la cea astrala. Stiind acestea adeptul nu
se va mai teme de moarte. Pe de alta parte prin controlul elemntelor si a altor
lucruri, el poate sa obtina o slabire a legaturii dintre corpul fizic si cel astral,
rezultatul fiind o proiectie spontana a corpului astral in afara celui fizic. Astfel
va fi capabil sa viziteze cele mai indepartate regiuni, sa se transfere in diferite
planuri etc. Aceasta este explicatia in cazul sfintiilor care au fost vazuti in locuri
diferite in acelasi timp.


Planul astral are diferiti locuitori. Primii sunt cei care au decedat, care
parasind pamantul stau nivele corespunzatoare nivelului lor spir itual, numite in
diverse religii rai sau iad. Cu cat sufletul va fi mai nobil, pur si mai perfect cu
atat vibratia sa va fi mai inalta si cu atat va fi mai fin planul astral rezident. In
timp, incetul cu incetul corpul astral se dizolva pana cand devine potrivit cu
vibratia respectivului nivel astral sau se identifica cu acesta. Dupa cum vezi
aceasta identificare depinde de maturitatea si perfectiunea spirituala pe care
entitatea le-a obtinut pe pamant.

Pe langa spiritele mortilor se mai gasesc multe fiinte printre care asa
numitii elementari, entitati cu foarte putine calitati in functie de vibratiile
elementul predominant. Ei traiesc pe vibratii similare omului si transmise catre
aceta in planul astral. Printre ele exista unele ce au atins un anumit grad de
inteligenta si unii magicieni le folosesc aceste fiinte inferioare pentru scopurile
lor egoiste.
Alt gen de fiinte sunt larvele (larvae) create constient sau inconstient, de
ganduri senzoriale intense, prin matrita astrala. Acestea nu sunt fiinte adevarate
ci invigoreaza emotiile si pasiunile din lumea animala a planului astral inferior.

Instinctul de auto-conservare le indeamna sa intre in sfera acelor oameni care au
pasiuni identice, unde vor incerca direct sau indirect sa provoace acele pasiuni in
om. Aceste fiinte se hranesc cu emanatiile pasiunilor pe care le-au declansat. Un
om coplesit de pasiuni va atrage o gramada de astfel de fiinte in sfera astralului
inferior. O mare lupta se da si in problema magiei, acest fapt joaca un rol
important. Mai multe informatii veti gasi in capitolul privitor la introspectie.
Deasemenea alti elementari si larve pot fi produse (create) artificial, printr-un
act magic voluntar. Pentru detalii vezi partea practica.


Un alt gen de fiinte care eista si nu trebuie ignorate sunt fiintele celor 4
elemente, adica elementalii. Fiintele focului se numesc salamandre, ale aerului
silfi (elfi/iele), ale apei undine (sau sirene, tritoni), iar cele ale elementului
pamant gnomi(sau goblini). Aceste fiinte asigura legatura dintre planul astral si
cel fizic. Cum sa-i contactezi, sa-i controlezi si ce se poate obtine cu ajutorul lor
voi arata in sectiunea practica a acestei carti intr-un capitol special despre magia
elementelor.

In plus mai sunt si alte fiinte cum ar fi satirii, spiritele padurii, spiridusi ai
apei etc. Chiar daca par basme, in planul astral se gasesc toate fiintele descrise
mai sus la fel cum se gasesc oamenii in planul fizic. Ochiul clarvazator al
adeptului ii poate vedea pe toti daca doreste, putand sa intre in contact cu ei
astfel excluzand dubiile asupra existentei acestor fiinte. Deaceea adeptul trebuie
sa fie capabil sa vada mai intai, sa invete si doar dupa aceea sa judece."

In Timp..


Timpul a fost unul dintre obiectele de cercetare stiintifica cel mai putin studiat. In 1995, oameni de stiinta americani si britanici care au condus investigatii in Antarctica au facut o descoperire senzationala. Fizicianul american Marian McLein le-a spus cercetatorilor ca in apropierea polului sud a vazut un vartej de ceata gri pe 27 ianuarie, pe care l-au luat drept un simplu vortex de furtuna polara. Totusi, vartejul nu si-a schimbat forma si nici nu s-a deplasat in decursul timpului. Asa ca au decis sa cerceteze fenomenul si au lansat un balon meteorologic garnisit cu echipamente de masurat viteza vantului, temperatura si umiditatea. Dar balonul s-a ridicat imediat si a disparut brusc in ceata.

Dupa un timp, cercetatorii au adus balonul la sol cu ajutorul franghiei legate dinainte de acesta. Surprinderea a venit din masuratorile citite pe aparate: cronometrul balonului arata data 27 ianuarie 1965, adica cu 30 de ani in urma.

Experimentul a fost repetat de cateva ori dupa ce s-au asigurat ca echipamentul balonului era in buna stare de functionare. Dar de fiecare data ceasul arata data cu 30 de ani in trecut. Fenomenul a fost numit "poarta temporala" si a fost raportat la Casa Alba.

Astazi s-a demarat o investigare a acestui fenomen straniu. Se presupune ca acel vartej de deasupra polului sud este un sui-generis tunel al timpului ce permite trecerea in alte dimensiuni temporale.

Mai mult, s-au demarat programe de trimitere a oamenilor in timp. CIA si FBI se lupta pentru a controla proiectele care vor schimba cursul istoriei. Nu exista inca nici-o recunoastere oficiala a autoritatilor federale americane.

Faimosul om de stiinta rus Nikolai Kozbrev a condus un experiment pentru a demonstra posibilitatea calatoriei in timp. El a afirmat chiar ca "timpul poate sa produca energie". Un fizician american a ajuns la concluzia ca timpul a existat inainte de a exista lumea, asa cum o cunoastem noi.

Ghenadi Belimov, cercetator rus al fenomenelor inexplicabile, filozof si autor a numeroase carti, a publicat un articol cu titlul "Masina timpului, viteza intaia" in magazinul "Pe culmea imposibilului". El a descris experimente unice realizate de un grup de entuziasti condus de Vadim Cernobrov, omul care a inceput construirea de masini ale timpului inca din 1987. Astazi acest grup de entuziasti pot sa grabeasca sau sa incetineasca curgerea timpului folosind aceste dispozitive.

In august 2001, intr-o padure izolata din regiunea rusa Volgograd s-a construit un nou model de masina a timpului menita sa fie folosita de om. Desi folosea doar acumulatoare de autoturism si functiona la capacitate redusa, masina a reusit sa modifice timpul cu 3%; masuratorile s-au realizat cu oscilatoare cu cristale simetrice.

La inceput, cercetatorii petreceau 5, 10 si apoi 20 de minute in masina timpului. Timpul maxim a fost de o jumatate de ora. Cernobrov spune ca oamenii se simteau ca si cand intrau intr-o noua lume; ei simteau viata de aici dar si pe cea de "acolo" in acelasi timp ca si cand se deschisese o usa misterioasa. "Nu pot sa explic aceste senzatii neobisnuite pe care le-am simtit in astfel de momente", spune Cernobrov.

Evident, nici televiziunile si nici radioul nu au facut publice aceste experimente. Si totusi, inca de pe vremea lui Stalin se desfasurau experimente cu timpul, in cadrul unui institut de cercetari a lumilor paralele. Rezultatele experimentelor conduse atunci de academicienii Kurceatov si Ioffe se pot gasi astazi in arhive. In 1952, seful politiei secrete ruse, Beria, a declansat o ancheta impotriva cercetatorilor care participau la experimente care a avut ca rezultat executarea a 18 profesori si trimitere! a in lagare a altor 59 de cercetatori. Institutul si-a reluat activitatea mai tarziu, sub Hrusciov. O noua tragedie a avut loc in 1961 cand un intreg stand de experimentare a disparut cu tot cu cei 8 cercetatori care activau in cladire. Cladirile apropiate de acesta au fost distruse, devenind ruine. Partidul Comunist a decis suspendarea cercetarilor pana la noi ordine.

Programul a fost re-activat in 1987, insa pe 30 august 1989 a fost lovit de o noua tragedie: o extrem de puternica explozie a distrus stabilimentul institutului din insulele Anjou. Explozia a distrus modulul experimental de 780 de tone, dar si intreg arhipelagul de insule pe o suprafata de 2 km patrati. Se spune ca modulul experimental in care se aflau 3 cercetatori s-ar fi ciocnit cu un asteroid in lumea paralela.

Ultima insemnare din jurnalul experimentului, aflat in arhiva institutului, spune: "Suntem pe moarte dar continuam experimentul. Aici este foarte intuneric; vedem cum obiectele devin duble , mainile si picioarele noastre sunt transparente, ne vedem venele si oasele prin piele. Rezerva de oxigen ajunge pentru 43 de ore dar sistemul de mentinere a vietii este puternic distrus. Transmiteti cele mai bune urari familiilor si prietenilor nostri!".

Apoi transmisia s-a oprit brusc.

7 mistere inca neelucidate


Omul iubeste misterul. Vorbim despre mistere ramase inca din antichitate, de misterul care condimenteaza iubirea sau mici intamplari zilnice care pur si simplu nu pot fi explicate. Daca ne straduim sa le elucidam, patrunzand tot mai adanc in cotloanele lor, probabil magia se risipeste. Va invitam sa descoperiti 7 mistere care au pus pe jar omul si, dupa lungi incercari, tot nu au putut fi explicate. Asta le face cu siguranta inca foarte interesante...

Manuscrisul lui Voynich nu are data sau autor.

Lucrarea contine 232 de pagini impecabile, scrise fara greseli, intr-un limbaj necunoscut. In ea apar oameni ciudati si plante care nu au putut fi identificate. Femeile se scalda intr-un lichid nemaiintalnit si in jurul textelor indescifrabile se gasesc semne zodiacale fara corespondent. Cartea se afla momentan la Yale, cercetatorii cazand de acord ca este cel mai bizar document descoperit vreodata.
A fost dictat de Dumnezeu? Apartine extraterestrilor? Este creatia unui nebun? Nimeni nu poate sti... (sursa)

Asemenea moai-lor din Insula Pastelui, celelalte civilizatii au avut propriile statuete sau sculpturi ciudate, fara ca nimeni sa stie la ce au servit de fapt. In Costa Rica s-au gasit aproximativ 300 de sfere din piatra, unele ajungand pana la 16 tone. Pentru ca plantatiile de bananieri se extindeau, oamenii au intrat cu buldozerele in jungla prin 1930 si au dat peste aceste structuri aproape perfecte. Nimeni nu stia de unde provin, dar studiile ulterioare au pretins ca ele au fost sculptate de bastinasii aflati aici inainte de invazia spaniolilor. Nu s-au descoperit carierele din care ele au fost sapate.Oamenii au crezut ca sferele contin aur, boane de cafea sau chiar copii. Pe multe dintre cele mai mici le-au spart cu dinamita, insa nu au gasit nimic. Guvernul a intervenit pentru a le proteja si astazi stau prin muzee sau chiar pe locurile unde au fost gasite initial. S-a spus chiar ca ele ar proveni de pe Atlantida... photo

Pe 30 iulie 1908, in inima Siberiei, la Tunguska, s-a intamplat ceva incredibil. Cu o forta uriasa care a fost inregistrata si de care un institut din Anglia, ceva a culcat la pamant hectare intregi de copaci, asezandu-i intr-un model concentric pe pamant. Cativa rusi au vazut o lumina albastra, dar nimeni nu a indraznit sa se apropie de loc. Cercetarile ulterioare nu au gasit absolut niciun fragment de meteorit sau cometa, totul ramanand invaluit in mister...
Bateriile, produse care ne alimenteaza multe electronice sau electrocasnice, se pare ca nu au un punct de plecare chiar recent. Langa Bagdad, exista un sit numit Khuyut Rabbou. Acolo s-au gasit niste vase din argila, care contineau cilindri din cupru si fier, capabili sa stocheze electricitate. Cercetatorii au datat acele relicve si au ajuns la concluzia ca sunt acolo din anul 200 i. Hr. S-au gasit vase asemanatoare si in Egipt, intrebarea care se pune fiind: la ce erau ele folosite? Multi spun ca aceste vase erau ascunse in statui si ii "curentau" pe cei care atingeau statuile, facandu-i sa creada mai mult in puterile zeilor...

In regiunea Baigong din China au fost descoperite trei deschizaturi triunghiulare in varful unui munte, continand numeroase structuri metalice ce seamana cu niste tevi. Unele tevi au pana la 40 de centimetri in diametru si merg fie in adancul muntelui, fie intr-un lac cu apa sarata din apropiere. Nimeni nu le stie originea si la ce ar putea ele servi.
Ce anume reprezinta tevile din muntele Baigong si din lacul Toson? Ele au fost descoperite mai demult, insa abia in 2002 cercetatorii chinezi au inceput sa le dea atentie. In mod surprinzator, ele au fost datate si sunt mai vechi decat perioada in care omul a inceput sa prelucreze metalul. Momentan, la Baigong se poate ajunge in scopuri turistice.
In 1997, National Oceanic and Atmospheric Administration (SUA) era bulversata de un eveniment ce poate fi considerat chiar inspaimantator. In vara acelui an, in zona ecuatoriala a oceanului Pacific s-au inregistrat sunete extrem de puternice, captate de microfoane aflate la 5000 de kilometri distanta. Semnalele au fost accelerate de 16 ori, obtinandu-se un sunet care, spun cercetatorii, pare a fi scos de un animal. NOAA a pus chiar spectrograma si sunetul inregistrat pe site, dar misterul ramane neelucidat. Ce animal submarin, inca nedescoperit de om, ar putea emite asemenea zgomote?

Calculatoare de zeci de tone, ceasuri astronomice si mecanisme incredibile. Astronomia era in centrul atentiei in trecut, primele instrumente mai complexe apartinand unui secol 14 plin de descoperiri. La o scufundare intamplatoare, a fost gasit insa un mecanism care apoi a fost studiat timp de mai multe decenii. El cuprindea aproximativ 80 de roti si indica cu o precizie excelenta pozitia soarelui, a lunii, a planetelor, putand sa prezica o eclipsa de luna sau de soare, cu o acuratete care i-ar face astazi invidiosi pe multi cercetatori moderni. Si, acel "calculator de buzunar" a fost datat ca fiind construit in perioada 150 - 100 i. Hr. Existau chiar mai multe astfel de Antikythera. Chiar dupa studii indelungate, inca nimeni nu stie cu exactite la ce au servit aceste mecanisme.

Vaticanul si extraterestrii


Din nefericire, o buna parte din documentele din arhiva Vaticanului n-a iesit niciodata din arhivele Vaticanului, din diferite motive (si nu trebuie neaparat sa se vada in acest lucru o atitudine de cenzura, care a existat, fara indoiala, in cazul textelor eretice, evanghelice apocrife), incepind cu reaua administrare bibliotecara a unora, cu lipsa de chef a altora de a traduce niste documente considerate drept lipsite de importanta (fapt discutabil, fara doar si poate; pentru ca de curind au fost efectuate nistre traduceri costisitoare pe spezele unor banci si institute de credit) si terminind cu necesitatea de a se pastra cu grija documentele rare.

Scotocind prin Vatican files (dosarele Vaticanului) aflam ca in ziua de 12 februarie 1106 niste “stele” luminoase si-au facut aparitia pe cerul orasului Bari. Evenimentul acela neobisnuit ne-a fost transmis de istoricul Antonio Beatillo, calugar iezuit, care in anul 1637 a incredintat tiparului prima istorie a orasului Bari (Historia di Bari principal cittá della Puglia/ Istoria orasului Bari, capitala regiunii Puglia). Beatillo relata ca “in ziua de 12 februarie, la ceasurile amiezii, au aparut deasupra orasului Bari niste stele ce se vedeau foarte bine, ca si cum ar fi fost miezul noptii si alergau una dupa alta ca intr-un turnir, dind semne ca ar cadea pe pamint. Ce lucru anume voiau ele sa prevesteasca stim cu siguranta, dat fiind ca pe vremea aceea aproape toata Europa si nu numai ea, ci si alte parti ale lumii se aflau in razboi si intr-o saracie amarnica”. Aproape in chip de justificare a acelei stiri rasunatoare care parea a anunta un razboi spatial, Beatillo tinea sa precizeze faptul ca povestirea sa era luata dintr-o “Cronica” a lui Giovanni Nauclero (istoricul suedez Verge zis Nauclerus, 1430-1510), autor al unei “Cronici latine”, din “timpurile lui Adam si pina in anul 1500″.

Alte marturii interesante de OZN-uri

In luna ianuarie a anului 1953 a fost descoperit in abatia din Ampleforth un manuscris vechi; in acest manuscris se pomenea faptul ca in anul 1290 un disc zburase deasupra abatiei din Byland, in Yorkshire. Staretul minastirii, impreuna cu calugarii, se pregatea sa se aseze la masa cind unul din confrati a dat buzna in refector spunind ca afara se ivise o mare minunatie. Au alergat cu totii afara si au vazut un disc mare, de culoare argintie, care a zburat incet deasupra lor.

In lucrarea sa Historia de Statu Ecclesiae Dunelmensis, Robert de Greystane relateaza faptul ca, atunci cind a murit - in anul 1320, in ziua de Sfintul Grigore - superiorul abatiei din Durham a fost inmormintat in absida, in fata altarului principal. Dupa moartea sa, pe cer si-a facut aparitia o lumina puternica ce parea a straluci chiar deasupra mormintului. Apoi s-a vazut cum obiectul acela a prins a cobori si cum s-a deplasat aiurea.

In Cronica Albertina (1393-1394) se poate citi: “(in 1394) au aparut pe cer, la inceputul lunii septembrie, multi Assub, precum si niste stele zburatoare. In acelasi an, in ziua de 2 a lunii septembrie, la cel de-al doilea ceas al noptii, un mare Assub a aparut in fata ochilor celor ce se strinsesera in piata din Forli ca sa se uite la acea minunatie, deplasindu-se cu incetineala prin aer dintr-o parte intr-alta a multimii adunate acolo pret de doua rugaciuni Pater Noster; avea o lungime aparenta de doi pasi si cind a disparut a lasat - dupa spusele celor aflati acolo - un miros greu asemanator celui de ceva ars, in timp ce altii care pretindeau ca vazusera si ei acea minunatie au spus ca acel Assub de foc era la fel ca acela de mai inainte; iar apoi acel obiect a mai zabovit oarece vreme in vazduh si apoi a disparut incet-incet si n-a mai ramas din el decit un nor de urme de fum care au luat forma unui sarpe si care lucru era vrednic de a fi privit…”
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme